fredag 14 januari 2011

Problem

Mitt stora problem just nu:

Lacket med familjens sigill på vår bröllopsinbjudan gjorde att kuverten vägde för mycket. Nu har jag fått höra att gäster har fått en avi från posten med ett meddelande om att ett kuvert väntar på posten som behöver lösas ut. Anledningen är alltså att lacket har så stor tyngd att det inte räcker med vanlig frankering.

Visst kanske vi ska skylla oss själva. Men är det inte lite märkligt att man inte ska kunna skicka en inbjudan med ett vanligt, sunt släkt-sigill stämplat i lacken utan att behöva betala mer än ordinarie porto?

Klasslöst, Sverige! Dåligt! Bonnigt!

18 kommentarer:

 1. Du är faktiskt lite mer pretto än vad man tror vid en första anblick. Sigill 2011! Lack! Hoppas dock alla hämtar sina inbjudningar och tackar ja och det blir en trevlig dag.

  SvaraRadera
 2. Bara portot hade en egen post i budgeten över vårt bröllop i somras. Först inbjudningskort och sedan tackkort. Konstigt att man lade ner det där med julkort med post efter det...

  SvaraRadera
 3. snarare tramsigt att hålla på med lack va? fjant

  SvaraRadera
 4. Min inbjudan tycks ha kommit bort. Eller är jag inte bjuden?

  SvaraRadera
 5. Uch, låter pinsamt! :D :D

  SvaraRadera
 6. Tycker att det är du som är klasslös, dålig och bonning som inte har koll...

  SvaraRadera
 7. Det är väl ganska sunt att vi har en differentierad portotabell. Så att alla för täcka sina egna kostnader så att säga.

  SvaraRadera
 8. Känns personligt och trevligt med lack. Bra där Calle, fint.

  SvaraRadera
 9. 16 kronor kostar det att lösa ut inbjudan från posten. Lugnt, jag lägger ut så länge// Marcus Dunberg

  SvaraRadera
 10. Haha!! Precis samma sak hände med vår bröllopsinbjudan. Det var riktigt pinsamt. Vi fick göra en grej av det på festen och nu kan jag ju skratta åt det. Men inte då. Usch!

  Vad är det för nitiska jäkla postsorterare, egentligen? För det var olika beroende på var gästerna bodde, en del inbjudningar kom fram och andra inte.

  SvaraRadera
 11. Men jösses, ska posten särbehandla dig...

  SvaraRadera
 12. "lacket med familjens sigill"... Jag skrattar fortfarande. Du är underbar! Kram och hoppas att ni får en underbar dag

  SvaraRadera
 13. Ett riktigt bröllop är när man inte behöver bry sig om sånt trams. Egentligen inget fel med sigill...*tänker*

  Jag och min fru drog till Rom och gifte oss för kärlekens skull, just för att slippa alla saker detta omkring...

  Men

  Gör det som funkar för er, glöm bara inte vad det är about. Lycka till och älska varandra.

  SvaraRadera
 14. Hahaha. Tycker det är stor humor. Det här är sådant som du kommer att bli påmind om för alltid. Din frånskyllan adderar bara till humorn i det hela. Hehehehe.

  SvaraRadera
 15. Att det skulle vara "bonnigt" och "klasslöst" att personer som skickar brev med sigill får räkna med att betala mer om försändelsen blir tyngre av lacket tycker jag låter obskyrt. Skulle just ökad vikt på grund av lacksigill med släktvapen räknas bort när posten väger försändelsen menar du? Det låter inte "bonnigt" och "klasslöst", det låter feodalt.

  SvaraRadera
 16. Feodal-Calle alias Snik-Judas roar oss återigen. Alla inbjudna: ta med 16:- till bröllopet så han inte går i konkurs pga detta oväntade utlägg.

  SvaraRadera
 17. Väger det mer än 20g väger det mer än 20g. Inte så svårt.

  Skulle det ursäktas bara för att det råkar vara ett lacksigill?

  SvaraRadera