lördag 1 augusti 2009

Min kväll


Var på Taco Bar, som jag tycker så mycket om. Vill ni träffa på mig någon gång, så leta på Taco Bar och på Sturehof. Eller på Gärdet, där jag springer mest hela tiden nu. Sen gick vi på Whatever Works - en Woody Allen-film med Larry David. Och sen satte vi oss i bilen och kryssade genom Stureplan. Så rogivande på något sätt att sitta i sin bil och titta på det där skådespelet. Bilen förvandlas liksom till ett fartyg. Det finns innanför och utanför, om ni kan känna igen känslan.

Så pratade vi om det otacksamma i att vara mamma jämfört med att vara pappa. Och sa att jag ska skriva något på det. Kanske inte här i bloggen. Men någonstans. Det är ju så. Ett litet leende från en pappa utraderar en hel dags kramar och kärlek och matlagning och ansvarstagande från mamma. Det är inte rättvist. Tänker på min mamma, och hur stark hon måste ha varit. Och era mammor.

I filmen vi såg pratar Larry David om den lilla sannolikheten i att träffa sitt livs kärlek. Tänker på det också och får svindel. Hur Anitha föddes i Indien. Och hur jag föddes två år senare i Sverige. Och alla irrvägar vi gjort under hela våra liv som på något sätt hela tiden strävat mot Nu och till Oss. Tänker på vilken dator som skulle behövas för att kunna förutse något sånt. För det VAR förutbestämt och meningen. Men de oddsen och de blindspåren och de små tillfälligheterna... Kan ni förstå vilken smal väg vi alla lever på? Vi vankar fram på den här lilla smala vägen och det går så långsamt.

Sen vet jag inte mer.

9 kommentarer:

 1. du är så djup ibland, calle.

  SvaraRadera
 2. två extremt fina och kloka tankar calle, har tänkt mycket på det själv.

  SvaraRadera
 3. Så är det ju bara för att pappan kan "slå hårdare".
  Ska inte Anitha börja blogga. Det känns som vi behöver se "allt det här" i en annan vinkel.
  Inte för att vi inte tror dig Calle..för det gör vi ju inte..
  =)
  http://pjoltas.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Din dumma jävla idiot, blir så förbannat less på läsa allt jävla smörande nu då du inte har 1000apor i ryggen längre så blir det väll rätt blåsigt.

  SvaraRadera
 5. Rätt skön kommentar... Han skriver ju precis vad HAN vill om och han har ju chansen att skriva rätt mycket skit nu men han men verkar ju inte vara i det stadiet. Du däremot är en liten idiot som sitter vid din dator kl 03:10 på natten, antagligen lite full och har inte fått ligga. Trist för dig, men gå och runka eller gå och prata med någon om dina patetiska problem istället för att lägga riktigt osköna kommentarer som inte ens är befogade.

  SvaraRadera
 6. Varför läsa om man tycker det är skit....
  Superbra läsning, jag är en mamma som kämpat ensam många gånger med mina barn! Dem har blivit så fina människor med egna värderingar på livet men framför allt egna indevider som vågar stå för det dem gör och säger!
  Ha en bra söndag killen!
  Maria

  SvaraRadera
 7. som om man skulle vilja träffa dig? höga tankar om dig själv?

  SvaraRadera