onsdag 25 november 2009

Åldern

Inte långt kvar tills jag fyller 30. Är helt dubbel inför det. Tror jag redan gått igenom den där krisen alla talar om. Men nu är jag fan inte ung längre. Inget löfte.

Nu är jag lika gammal som de som jag tyckte var asgammal när jag var 20. Konstig känsla ändå. Och jag undrar om de som var 30 när jag var 20 är lika barnsliga som jag är nu.

Minns när jag tyckte att de som var 16 var ett under av ålderdom. Har svårt att förhålla mig till min ålder. Fyller 30 om ett par veckor. Jag blir ingen ung pappa. Jag blir inte fotbollsproffs. Jag blir ingen mästare i brottning, som jag älskade så.

Det är bra. Har gått in på en bra väg i livet. Utan att det växer mossa på mig.

24 kommentarer:

 1. Är i exakt samma sits =) tyckte dock att fylla 29 var värre...

  SvaraRadera
 2. Din självgoda dvärg ! Vad fan är det som är bra med dig ? Ingenting, du är en ond, självupptagen ful komplexfylld liten farsta skabb !

  SvaraRadera
 3. Jag brukar inbilla mig att jag är äldre än jag är, envist tills jag nästan tror på det. Sedan drar jag mig till minnes att jag faktiskt bara är så gammal som jag är och då blir jag positivt överraskad. Man måste hugga till lite. Du Calle borde intala dig att du 36 år. Och sedan: "Nämen jag är ju bara 30, då har jag ju sex år tillgodo innan jag är så gammal som jag nyss trodde. Vad ska jag göra med all den tiden?"

  SvaraRadera
 4. du är underbar calle. anonym är konstig.

  SvaraRadera
 5. Hej! Kommentatorsfunktionerna stängs av...
  Jag kan förstå det eftersom en del löss cirkulerar som bara är ute efter att skapa obehag. Det bästa vore om man fick schyssta och läsvärda kommentarer. Tråkigt när det inte blir så! Vissa bloggare löser det genom att aldrig läsa kommentarerna och låta dem leva ett helt fritt liv. Men vad är det för vits med kommentarer om de inte kan läsas...? Gillar din blogg! Men har aldig kollat på kommentarerna förut. Kör på bara. Läsningen av din blogg är ett nöje, med eller utan kommentarer! /Jonas

  SvaraRadera
 6. Galet!
  Jag har alltid gjort samma sak, ibland med så stor övertygelse att jag knappt kommer ihåg hur gammal jag är...
  Jag har varit 30 år i snart 3 år (har sagt att jag är TYP 30) trots att jag just nu bara är 29. Nåväl, det verkar rädda mig från ålderskriser.
  Studenten, jag kommer så väl ihåg dom som tog studenten några år innan mig. Dom var så vuxna, coola och världsvana- som rockstjärnor.
  Känns som om horisonten har flyttats lite :)

  SvaraRadera
 7. Calle - gick igenom exakt samma sak när jag fyllde 30. Min tid som "talang" var slut. Jag var alltid den yngsta det ena och den yngsta det andra så länge jag var 20-something, men när jag blev 30 så började nya talanger droppa in. Och dessutom var alla pojkdrömmar - fotbollsproffs och sånt - borta. Även om man alltid innerst inne visste att man aldrig skulle bli fotbollsproffs, så kändes det som att man ändå hade möjligheten när man var 23. Man kunde liksom sadla om, och precis hinna med att debutera i landslaget innan man lade skorna på hyllan igen. Efter 30 finns inte ens drömmen.

  I guess that's what they call att bli vuxen. Det gör ont, men ge det några år till, så ska du få känna på riktig smärta. Jag blir 35 nästa sommar, och 40 årsfesterna har börjat dyka upp. 40, det är inte vuxet. Det är så gamla ens föräldrar var när man var 10 - så de är de första runda födelsedagarna man minns. 40 är så sjukt gammalt.

  30 är bara en försmak.

  /Kalle

  SvaraRadera
 8. Tris med löss i bloggen.
  Själv fyller jag 40 nästa år, men jag tänker inte så mycket på det. Minns när jag fyllde trettio. Hade en fantastiskt rolig fest då många sa det var den roligaste de varit på.

  Det är härligt bli trettio plus. Ta det cool och tack för en härlig blogg!!

  /Daniel

  SvaraRadera
 9. Vad gör du med Kissie? Hon ser arg ut.

  tinyurl.com/ycghlbe

  SvaraRadera
 10. Jo, här kan jag svara Calle! Haha, du har glömt att stänga av alla kommentarsfält. Nej, det är inte okej, det är det som är en del av det roliga med en blogg, att läsa vad folk har kommenterat.

  SvaraRadera
 11. nej kalla stäng inte av kommentars fältet, fy fan för att jävla idioter utan liv där ute som gör så!

  SvaraRadera
 12. Har råkat på Calle på stan ett par gånger och kan bara säga att (det lilla vi pratade) han är en väldigt sympatisk och trevlig kille.

  det finns inget uppblåst eller dylikt hos honom.

  Kan du inte ställa om kmmentarerna och godkänna dem innan de publiceras istället? på det sättet kan du sålla och kasta de avundsjukas elaka kommentarer.

  SvaraRadera
 13. Calle! Det kommer att gå bra för dig. Det gör det redan, men det vet du ju själv. Du är smart, rolig, go och glad och säkert en underbar pojkvän. Älskar din blogg!

  SvaraRadera
 14. Tog första bästa inlägg där det funkade att kommentera. För nu är det fantamig kris här. Eller det känns som det. Så hjälp mig här. Jag är 16 år och har att göra med en lika ung påg. Hur resonerar han med sig själv när han varvar mellan att skriva "Hej sötnos!" och "BRUSHAN!". Och dessutom tala om för mig att jag har de finaste ögonen han någonsin sett och yada yada yada. Det är kraftiga växlingar. Jag är fan smart men min hjärna pallar inte trycket. Vad är det för stil att förvirra mig på detta vis?!

  SvaraRadera
 15. Tänd kommentarsfunktionen igen Sarl-Johan! Snälla! Allt är förlåtet!

  SvaraRadera
 16. Tycker mycket om din blogg.
  Låt inte lössen bita dig,knäpp iväg dem och ruska av dig Calle!
  Fortsätt skriv med liv och lust.
  Tack. Ulla

  SvaraRadera
 17. ...men du är sveriges bästa manliga bloggare innan 30!

  SvaraRadera
 18. Precis liknande tankar har jag haft. Problemet är att jag fortfarande får en klump i magen när jag inser att jag snart är 30. Ja, jag blir sorgsen och låg. Tänker på vad jag egentligen åstadkommit genom åren och känner mig besviken och stressad. Jag skulle ha barn innan jag fyllde 30. Fram tills ungefär nu när jag insett att det förmodligen inte kommer bli så. Jag skulle haft ett bättre jobb, tjänat mer och varit en lugnare och bättre person. Känslan av att vara ett "löfte" är borta. Måste lära mig tänka om. Måste bli lycklig med det som är.

  SvaraRadera
 19. Otroligt dåligt bloggande just nu. Då syftar jag framför allt på inlägg efter detta. Radioprogram och skivor och fan och hans moster och egentligen inte en tum bättre än vilken sketen brudblogg som helst.

  SvaraRadera
 20. Tråkigt att du stänger av kommentarsfunktionen. "Lössen" lär du inte bli av med i vilket fall tänker jag.
  Tror att du gör det lite för att se hur dina läsare reagerar...Läser din blogg ändå, men tycker ändå att det ska vara fritt att kommentera.

  SvaraRadera
 21. ...och för övrigt så har jag fyllt 33. Underbart att vara över 30-sträcket:-)

  SvaraRadera
 22. Bra då Calle att du har tagit bort kommentarerna, då tänker inte jag heller kommentera hur Schulman Show var och vad jag tycker ni ska ändra på m.m.

  SvaraRadera
 23. Du är fin som du är!

  SvaraRadera