måndag 23 november 2009

Tre kortisar- Tiden går snabbt när man har roligt! Anitha har spelat Solitaire på mobilen och jag har läst ungerska dagstidningar och VIPS så går planet snart.

- Igår såg vi ett gäng nazister på stan. Alltså - NAZISTER. Det var kängor och bomber-jackor och fyrkantiga kepsar. Frågade taxichauffören om det där och han berättade att de har 15% av rösterna i det här landet. Inte helt fräscht va?

- Seiffert. Det är ett roligt namn.

14 kommentarer:

 1. Anitha börjar ta för stor plats i din blogg...

  SvaraRadera
 2. Deras "nasism" bottnar egentligen inte i någon anmärkningsvärd främlingsfientlighet (förutom mot romer obv) utan i Trianonfördraget, 1920.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Trianonf%C3%B6rdraget

  SvaraRadera
 3. Du börjar se ofräsch ut, Calle. Jag har noterat det på många bilder på sistone. Är det snuset som gör dina tänder så fula? Är det spriten dom har ”tokat till” din blick. Se upp för högerfalangen i Prag!

  SvaraRadera
 4. Ungern har:
  1. Haft ett enormt missnöje mot den styrande regeringen och en premierminister som tvingats avgå efter stora politiska skandaler.
  2. Stora ekonomiska problem som präglats av hög arbetslöshet och mycket låga inkomster (många med minimuminkomst på~2000kr)
  3. Ett djupt folkligt förankrat missnöje med hur landet behandlades vid trianon som lever kvar än idag.
  4. En stor romsk befolkning. Låt oss skippa den inte alls så gemytliga PK-andan: Om alla invandrare i Sverige skulle varit romer så hade främlingsfientligheten nått pyramidala höjder. Betänk det.

  Något som är synnerligen mera ofräscht är ifall SD får runt 7-8% nästa val. Vilket mycket tyder på. Detta i Sverige, ett land som inte alls har samma undanflykter till extremhögern som Ungern.

  SvaraRadera
 5. Jag går in här av gammal vana varje dag då din blogg ligger i favoriter, men det känns mer och mer som att jag borde skita i det.

  Sorry.

  SvaraRadera
 6. Ni ser ut att det det mysigt!
  Det ser även ut som att du har ett glimmande vackert örhänge. Men det är nog en lampa.

  SvaraRadera
 7. Appropå nazister. Du är sjukt lik gubben i american history x på denna bild. Nåt med överläppen..

  SvaraRadera
 8. Kan ingen skicka in Hannah så att hon på ett förmyndande sätt kan förevisa oss om hur vi ska utforma våra kommentarer? Jag tyckte det hon skrev några poster längre ner var så begåvat att jag knappt kan bärga mig innan hon sprider sin visdom här igen.

  SvaraRadera
 9. Nej, fyfan! Okej, med han som har en trekantig hatt. Men fyra kanter, Nej fy faan! Det finns en gräns och där var den!
  =/
  .
  http://pjoltas.se

  SvaraRadera
 10. Anitha och du passar verkligen ihop. Två hiskeligt fula människor, borde inte få vara på bild.

  SvaraRadera
 11. Kul att du tror att "nazister" som du nu uttrycker det, som går runt i bombajackor och kängor på stan, är de som kommer se till att SD kommer in i riksdagen. Dessa personer är det minsta hotet och med viss insyn i nationella rörelser kan jag garantera dig att dessa personer inte sympatiserar med ett parti som SD utan mycket radikalare alternativ.

  SvaraRadera
 12. Vad är det med alla dessa klagomål? Är det någon regel som finns att när man kommenterar i en blogg så måste man klaga, och säga nejdu, såhär är det faktiskt, det har jag läst på WIKIPEDIA!

  Laters

  SvaraRadera
 13. Vad märkvärdigt att köpa ungerska dagstidningar.
  Stockholmare

  SvaraRadera
 14. Calle vi har ett kommunistiskt parti (Vänsterpartiet) och ett rasistiskt parti (Sverigedemokraterna) i Sverige, som också får många procent av rösterna. Det tycker jag är skrämmande!

  SvaraRadera