onsdag 18 november 2009

Luring!

Visst dödar rökning. Men inte bara det! Det nya är att de lurar skiten ur konsumenterna också! Numera är det 19 cigg i paketet istället för 20. Det har de inte direkt kommunicerat. De asen.

Och det är inte direkt svårt att motivera snusande istället.

15 kommentarer:

 1. Calle!
  Du är väl inte fast igen??
  Kram

  SvaraRadera
 2. Först sänkte de priset till 47:50 kr ett litet tag. Sedan tog de bort en cigarett ur paketet och höjde till 50:00 kr igen. Jävligt lurigt det där, jag håller med. Hade inte du slutat förresten? Läs Allen Carr snälla! Jag gjorde det för exakt fyra veckor sedan och är numera rökfri. Det är en fantastisk känsla även om man inte tror det som rökare. http://www.amazon.co.uk/Allen-Carrs-Easy-Stop-Smoking/dp/0140277633

  SvaraRadera
 3. Calle, läs Äntligen icke-rökare av Allen Carr! Har inte rökt en enda cigg på en månad, och jag har inte VELAT röka en enda liten jävel till. Lättaste sättet att sluta röka är att läsa en bok. Inga tramserier som att börja snusa, gå upp i vikt, man behöver inte ens ha viljestyrka att sluta. Fungerar för att sluta snusa också. Då säger vi så, hej.

  SvaraRadera
 4. Okej, såg att någon redan hade rekommenderat boken. Dåså! Kostar 60 kronor- någonting. Som ett paket cigg och lite till.

  SvaraRadera
 5. Tjena Calle! Det är inte bara här du blir lurad, Apotekarnes Julmust i PET-flaska innehåller 140 cl i stället för det normala 150 cl. Marabous 200 grams chokladkakor har fått ett nytt tillskott "Winter" som visar sig vara av storleken 180 gram. Det finns säkert fler fall av bedrägligt beteende på marknaden.

  SvaraRadera
 6. I Sverie där allt ska vara rätt så må det ha varit så att det alltid varit 20 cigg i paketen. Men så vitt jag vet så har det utomlands (tex. UK) varit endast 19 i paketen sen 2003 i alla fall då jag först lade märke till det. Lurigt men sant.

  SvaraRadera
 7. VA!? o det säger du nu!? förra veckan tappade jag alla cigg på golvet i lägenheten (för silverpappret bara flög ut i sin helhet, kvalitén är inte vad den varit heller) o jag letade runt på golvet hur länge som helst efter den där 20.e ciggen..
  MEN i Lkpg kostar Marlboro Light minnsan fortfarande 47:50!

  SvaraRadera
 8. igår köpte jag nya marlboro advance , vafan e de för skit??? starkt som h*ra!

  SvaraRadera
 9. Konstigt, mina cigg sänktes en krona och nog är det tjugo ciggisar kvar. Jovisst.

  SvaraRadera
 10. Kan någon svara på varför dom sänkt priset och tagit bort en cigg? Det är ju helt ologiskt! Jag menar det på riktigt, kan någon förklara?

  SvaraRadera
 11. Vet inte om detta stämmer men läste att tobaksskatten ska höjas igen, så då sänker de priset ett litet tag, tar ut en cigg för att sedan höja dessa med bara 19 i till 50 kr igen.
  /K

  SvaraRadera
 12. Ta en titt på det här då.

  http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6143835.ab

  Det är ingen idé.. vi bor i norden.. det är kört ändå..

  Hills Millan
  http://larssonsresidence.blogg.se/

  SvaraRadera
 13. Angående aftonbladets artikel som anonym tipsar om är jag helt inne på samma spår, det är bara fortsätta nu!

  SvaraRadera
 14. Har de verkligen höjt till femtion? Tror att jag köpte för 47,50 för bara någon dag sedan

  Haha ååh nej, choklad kakor som är 180 gram istället för 200. Klarar mig garanterat inte utan de där 20 grammen..

  SvaraRadera
 15. Dom asen vill ju få folk att börja röka. 47,50 och man tänker "oj, har dom sänkt?" och en van rökare vet direkt att det är nånting lurt och ser att dom tagit bort en cigg men dom nyare rökarna tänker ju inte på det utan märker bara att dom blivit billigare. Att dom sen höjt till 50:- igen har jag inte märkt där jag bor men.

  Sen dom där Marlboro Advance - "dom smakar som Light men är lika starka som vanliga röda". Vad är det för skit? En light:are röker ju inte dom bara för att röda smakar kasst. Herregu!

  SvaraRadera