tisdag 3 november 2009

Förlåt honomLäser om Rikard Palm och att han åkt fast för rattfylla. Blir så ledsen av det här. Att han hängs ut. För här är det uppenbarligen inte fråga om något annat än en obetänksamhet. Det som hände honom kan hända alla. Det var dagen efter några öl. Och promillehalten var så extremt jävla låg att det hade varit svårt för var och en av oss att känna av.

Och det måste vara hemskt för honom att hängas ut på det här sättet. Jag är ledsen för Rikard. Och hoppas att allt blir bra.

Förlåt honom. Låt det passera. Döm honom inte. Så känner jag.

33 kommentarer:

 1. Kölhala honom, så känner jag!

  SvaraRadera
 2. Men Calle?
  Visst man behöver inte hänga ut han men den som åker rattfull tycker jag är helt dumihuvudet! Och det finns absolut inga ursäkter till att man gör det, man är en fara för sig själc och ännu värre man är en fara för andra.
  Tänk om någon som betyder väldgit mycket för dig ex. Anitha hon går över gatan så kommer en rattfull och kör på henne och hon får men för livet. Kommer du då inte dömma han då heller ?

  SvaraRadera
 3. Finns ett väldigt enkelt sätt att undvika sånt här. Kör inte bil efter du ha druckit. Speciellt inte om du är känd - då är du fucked. Kör du på nån som blir skadad/dör är du ännu mera fucked.

  Tråkigt för honom, men fortfarande så himla lätt att unika. Don't drink and drive.

  SvaraRadera
 4. Calle! Blev tipsad av min sambo att gå in på din blogg och läsa din krönika om ert missfall. Min sambo hade reagerat starkt på Katrins uttalande om missfall. Jag läste så din krönika och då hände nåt märkligt: jag började gråta (har aldrig gråtit av något jag läst på nätet). Tack för att du berör. Tack för att du vågar säga och skriva om något riktigt och viktigt. Är själv gravid i vecka 26 och varje dag är belagd med ett litet, tunt, filter av oro, men oavsett vad som händer så får jag glädjas varje dag åt detta lilla mirakel och bara önska att allt ska gå bra. Det viktigaste är trots allt, precis som du säger, att våga vara glad!

  SvaraRadera
 5. du borde skrivit med att han körde bil dagen efter inte direkt efter krogen.

  SvaraRadera
 6. Jag är med dig, det är fan alltid Rikard Palm som får skit på SVT, oså är han den enda som är bra!

  SvaraRadera
 7. Anonym kl. 10:05:
  läs om, läs rätt. Han skriver ju att det är dagen efter.
  Men det ursäktar inte Palms idiotiska beteende.

  SvaraRadera
 8. Den som blir påkörd av en person som kör med otillåtet hög promillehalt skiter nog fullständigt i om det är en direkt-från-krogen-person eller en dagen-efter-människa som kör bilen. Alkohol och bilkörning har inte med varandra att göra över huvud taget.

  Vissa lagar och regler ska man inte ens börja rucka lite, lite, lite på. Det här är en sådan.

  SvaraRadera
 9. Jag känner precis likadant!
  Nu kommer han att få den stämpeln för resten av sitt liv, så jävla onödigt. Stackars Rickard Palm!

  SvaraRadera
 10. Kära nån 0.4 promille det är ju typ vad man får av att slicka på en punchpralin. Då kan dom ju lika gärna lägga inn lagar för att du inte får köra bil 8 timmar efter du sovit senast för då kan du ha börjat bli trött. Håller med om att det är idiotiskt att köra rattfull, men såna här "dagen efter" med jättelåga promillehalter förstår jag inte varför det blir sånt jäkla liv av

  SvaraRadera
 11. Jag vet, vi kan höja gränsen så att "dagen-efter-körare" inte behöver böta. Jättebra!

  SvaraRadera
 12. Han har förmodligen haft sitt körkort i mer än 20 år och konsumerat alkohol ännu längre. Det finns ingen som helst ursäkt för hans beteende!
  Vet man om att man måste köra bil dagen efter så ger man fan i att dricka! Så enkelt är det!

  Rattfylleri är vidrigt! Blir så förbannad på folk som ursäktar dessa idioter som inte vet bättre!

  SvaraRadera
 13. Eh... i de flesta andra länder räknas den där promillehalten inte ens som rattfylla. Ha lite sinne för proportioner, gott folk.

  SvaraRadera
 14. Framför allt kan det bli YTTERLIGARE en påminnelse för andra:
  KÖR ALDRIG BIL DAGEN EFTER DU HAR DRUCKIT ALKOHOL, ÄVEN OM DU TROR ATT DET GÅR BRA.

  Det spelar tydligen ingen roll hur många gånger man försöker pränta in detta i huvudet på folk... Så lär av Richards tabbe - det kan rädda liv.

  SvaraRadera
 15. Det var ju dagen efter liksom, nyduschad och druckit kaffe. I USA ar det 8 promilles grans, lojligt att han hangs ut..mediagamarna ska ha sitt som vanligt.

  SvaraRadera
 16. Sofie - Så ser det ut som det gör i trafiken i "de flesta länder" också. Googla gärna lite dödsstatestik och jämför dina "proportioners" för och nackdelar.

  SvaraRadera
 17. Ja, låt det gå, låt det passera. Tycker han verkar vara en skön kille. En människa som oss andra. Inga konstigheter lixom. Min kompis farsa. Det är min reflektion.

  SvaraRadera
 18. Calle skriver ju dagen efter!
  Jag håller med Calle. Försvarar inte det han gjorde men försvarar Palm! han e bäst och tycker inte han förtjänar moralpanik!

  /my

  SvaraRadera
 19. Hur fan kan du försvara rattfylla din jävla lallare. Hoppas han får sparken från SVT och får sitta inne 4-5 år och bli rövknullad dagligen. Tänk förfan efter innan du skriver nått.

  SvaraRadera
 20. Sådärja, där tappade du precis en läsare Carl-Johan. Begåvningsreserven i detta långa land vi lever i upphör aldrig att förvånas.

  SvaraRadera
 21. Hejdå Ola!
  Fast du är tillbaka imorgon tyvärr..

  SvaraRadera
 22. Tidigare var gränsen 0,5 promille i Sverige. Vid 0,4 promille känner en normal person sig helt nykter, så det är svårt att märka. Omdömet är fortfarande bra och effekten är den samma som att vara något trött, dvs reaktionstiderna är något längre än normalt. Hur många kan med handen på hjärtat säga att de aldrig kört bil när de varit trötta? I så fall har ni varit lika stora trafikfaror som Palm. Det är skillnad på 0,4 promille och riktig fylla.

  SvaraRadera
 23. Ok, missade det där med "dagen efter". Blev väl irriterad och läste för fort. Men tycker fortfarande att man kan tänka en extra gång innan även om det är dagen efter som man sätter sig i bilen. Har man fortfarande alkohol i blodet så kan det väl inte bara ha varit "några öl" man druckit. Och samtidigt, är man känd så blir det ett jäkla vev om en sån här grej.

  SvaraRadera
 24. Självklart är det synd om honom att han hängs ut så brutalt på löpsedlar. Dock vet varken du eller jag om det är frågan om dagen efter som du skriver eller om han brukar köra påverkad. Det skulle ju också kunna vara så enkelt att han har problem med alkohol, ingenting ovanligt.

  SvaraRadera
 25. JUST NU HÄNGER JU DU UT HAN
  capslock

  SvaraRadera
 26. Fy fad folk är grymma. Lär er se nyanser för helvete. Håller med dig Calle!

  SvaraRadera
 27. Det du skriver kanske är sant. Det kanske är synd om honom. Han kanske är uthängd och det är ju tråkigt.
  Varför har vi lagar och regler?
  Antingen har vi dem. Då är det så. Då ska de följas.
  Eller så har vi dem inte. Då kommer en massa som gör fel, göra fel, skada människor och de obetänksamma "snälla" människorna kommer klara sig undan.
  Alkohol i kroppen gör att man reagerar senare än man utan alkohol i kroppen borde ha gjort.
  Jag vill aldrig träffa någon på vägen men alkohol i kroppen. Inte som intagits den dagen, dagen efter eller för en vecka sedan (om det nu kan ligga kvar så länge) Så är man offentlig person borde man kanske tänka både en och två gånger på vad man gör och säger. Det gäller er båda!

  SvaraRadera
 28. Jobbar man på SVT får man inte gå in på din blogg från jobbet. Den är klassad som "nudity". Hoho! :D

  SvaraRadera
 29. Allvarligt talat, Calle. Har inget med kändisskap att göra eller hur trevlig han än må vara. Man kör inte bil när man är full..eller dagen efter man varit full. Ett "utslag" är just det - man skall inte köra bil. Förstår inte hur du kan försvara det. Speciellt inte under de omständigheter du befinner dig i.

  SvaraRadera
 30. Bra Veronica, kör du någonsin när du är bara lite trött, så begår du samma misstag som Rikard gjorde.

  SvaraRadera
 31. JÄVLA IDIOT !!!

  OM DIN PAPPA BLIVIT ÖVERKÖRD AV NÅN SOM FYLLEKÖRDE I STÄLLET FÖR ATT HA DÖTT I CANCER, HADE DU VARIT LIKA FÖRLÅTANDE DÅ!?!

  SvaraRadera
 32. Gott folk, mellan svart och vitt finns en fantastisk nyans vid namn "grått". Hälften av er fördömer förmodligen er själva i samma andetag eftersom 0.4 promille ligger på ungefär samma risknivå som att köra bil när man är trött.

  SvaraRadera