måndag 23 november 2009

Slarvade igen...


Såg lite fel på biljetten. Tydligen går planet till Prag sju timmar senare än vi trodde. Så vi kollade på att boka om, men det blev för dyrt.

Så vi bytte terminal - åkte buss en kvart för att kolla om Norwegian kunde hjälpa oss. Det kunde de inte. Så vi fnulade lite där i allt det gråa. Tänkte att vi skulle döda lite tid på ett köpcentrum. Tog en taxi dit. Och hamnade i Det Stora Helvetet. Tänk Tallinn upphöjt till tio. Bara bygghandlar och Deichmann-varuhus.

Vi irrade planlöst på den där parkeringen. Och fann det för gott att åka tillbaka till flygplatsen och köpa den där dyra biljetten och komma iväg tidigare. Och då! Ja. Då fick vi veta att vi räknat valutan fel under hela vår vistelse. Och att den där biljetten blev ÄNNU dyrare. Och vi tänkte att det måste finnas en anledning. Det måste finnas ett skäl till att det är så knackigt för oss under den här resan.

Så nu sitter vi på ett kafé på flygplatsen. Om fyra timmar får vi checka in. Det blir festligt! Då blir det jäkt! Men till dess är det lugnt. Mycket lugnt.

Men om fyra timmar! Då gäller det att hålla koll på pinalerna. För då är det bara två timmar kvar innan flyget går.

11 kommentarer:

 1. Vissa människor klarar sig inte på egen hand i stora, vida världen. Förvånad att det finns charter och reseledare, någon?

  SvaraRadera
 2. Det är straffet för ditt skitsnack om tyskland.

  SvaraRadera
 3. kul att ni kollade fel på biljetterna två gånger! Det är nästan oöverträffbart! ;)

  Synd att biljetterna var så dyra, har aldrig tidigare hört dig klaga på priser förut,
  känns trevlig att även en som tjänar 50 000 per månad har sina gränser.
  Ha det så trevligt på flygplatsen!

  SvaraRadera
 4. Ni är är som Piff och Puff. Lite sött korkade, men älskvärda.

  SvaraRadera
 5. Världsvane Calle klarar inte ens av en weekendutflykt på egen hand. Suck! Den där kaxiga Anitha då? Klarar hon inte heller av att läsa och förstå avgångstid på en flygbiljett?

  SvaraRadera
 6. Hahaha jag skrattar med er, inte åt er. Vet precis hur det kan vara.

  Viktigt är att ni ej tycker synd om er själva utan håll uppe positiviteten! Ta ett par järn, spela "snurra flaskan" t.ex!

  SvaraRadera
 7. Hahaha.
  Några timmar på en flygplats är väl ingenting! Jag satt fast på JFK i över 25 timmar pga en snöstorm en kall februari. Det var inte så där kalaskul direkt, men jag hann läsa flera böcker...

  SvaraRadera
 8. Själv satt jag fängslad 18 år i ett saudi arabiskt fängelse under 70- och 80-talen. Om man jämför det med det du beskriver i den här bloggposten blir man inte särskilt imponerad.

  SvaraRadera
 9. Haha, sure spettan...sure...

  SvaraRadera
 10. Själv antogs jag vara i koma i 23 år innan man upptäckte att jag bara var förlamad. Din lilla myshistoria om att tvingas vänta några timmar på en flygplats känns inte riktigt lika het längre, eller hur?

  SvaraRadera
 11. Hemsk, den sista kommentaren av "Anonym" :(
  men det är ju inte så att Calle skriver om sina flygproblem som om de vore några jätteproblem. Väldigt orättvist kommenterat tycker jag, även om jag självklart sympatiserar med dig.

  SvaraRadera