måndag 9 november 2009

Vem är jag?

Ja det var kanske lite onyanserat det där jag skrev om Tyskland. Men på min egen blogg förbehåller jag mig rätten att vara just onyanserad. Tyskland är fult ända in i folksjälen.

Roligast av allt är de som skrev just så här: "Vem är du att dömma? Du kan ju inte dra ett helt folk över samma kam".

30 kommentarer:

 1. Klart som fan att man kan!

  SvaraRadera
 2. Ja. Man har ju alltid lyckats träffa de tyska rötäggen tyvärr, såsom min utbytesstudent Gritta som kissade utan att spola, gned sitt kön mot stolen och pratade om sin pojkvän Stefan Musik, samt uttalade frasen "do you think I´m a kakmonster?".
  Hennes kompis hånglade med killar på ett tivoli för att få gratis cocacola.
  Nej, jag fick kanske inte världens bästa bild av Tyskland när jag var där...

  SvaraRadera
 3. nja...lite hård är du väl. en sailracing womens down parka på den så är jag nöjd, korrupt-javisst

  SvaraRadera
 4. jag älskar ditt sätt att skriva, ärligt och du har en tanke med allt. kreativt och inspirerande!

  SvaraRadera
 5. och så står du för saken också! fy fan vilken vidrig människa du är, när du tänker efter först blir det bra, men all skit som kommer emellan väger för tungt tyvärr. sista gången jag besökte din blogg kan jag ju säga. inte för att jag tror du bryr dig iochmed att du bloggar gratis, men jag vill poängtera att du bör tänka efter innan du skriver.

  SvaraRadera
 6. Hahah, att folk blir upprörda över sånt här alltså?
  Du är ett geni Calle. Ett geni.

  SvaraRadera
 7. Haha, jag dömmer och kammar alla. Särskillt de med språkliga barriärer.

  SvaraRadera
 8. Hej Calle.
  Tänkte bara tipsa dig om min sambos arbetskamrats blogg som är SJUKT soft:)

  sjuktsoft.blogspot.com

  Ta en titt vettja, är ju nästan vad du sysslade med förut :)

  MVH / Elliot

  SvaraRadera
 9. sant talat, arvsynden lever där en. 2 världskrig har dem dratt igång, det arvet blir man inte av med, berlin kan suga!

  SvaraRadera
 10. Det finns tydligen fler som dömmer alla över en kam, Calle. Dem kommer nog att starta nästa världskrig, en har vi inte sett när. Det är rätt roligt alltsammans, jovars.

  SvaraRadera
 11. Nu blir jag lite nyfiken, skulle du tycka att det var lika ok att skriva ett "onyanserat" inlägg som mörkhyade? Eller homosexuella?
  //L

  SvaraRadera
 12. Jag blir så trött. Kan inte folk slappna av lite? Orka hetsa upp sig hela jävla tiden.

  SvaraRadera
 13. klart att du får, men ju mer onyanserad du är i din kritik av Tyskland, desto mindre tas du på allvar när du vill säga något vettigt om till exempel Sverigedemokraterna. och det tycker jag är synd. Rasism är idiotiskt, åt alla håll.

  SvaraRadera
 14. Okej, väldigt barnsligt detta. Ge dig.
  För övrigt heter det dra/skära över samma kam.

  SvaraRadera
 15. Jag tycker vi tyskar är dryga. Trots att vi förlorat 2 världskrig så är vi stöddiga. Och sen undrar jag vem fan som sköter dubbningen av min röst i Beck-filmerna. Under all kritik. Jag sa: Kartofeln bitte och fick en sko i maten.

  SvaraRadera
 16. På tal om de språkliga barriärerna...
  "För övrigt heter det dra/skära över samma kam."

  Alltså...
  FNIZZA.

  SvaraRadera
 17. Skulle ønska de byggde en bro øver hela F-ing Tyskland så man slipper ta tåget igjenom nær man ær ute på interrail...
  Det tænkte jeg sommrarna 1999 och 2000...Jag føraktar Tyskland så in i helvete!

  SvaraRadera
 18. Klart du får ha en åsikt.
  Men jag känner tyskar, jag är uppväxt i Tyskland utan att ha tyskt blod i ådrorna. Och jag blir ledsen och besviken, skammen tyskar känner över andra världskriget går inte att beskriva, de tar inte betalt när du besöker fånglägrerna, för de skäms för dem och känner att de måste visa upp hur det såg ut då, nato-soldater i tyskland blir tvingade att se detta, för att förstå att det INTE får hända igen. Tyskar förstår sitt fördflutna och är beslutade att det inte ska få upprepas.

  Tyskland var som första land att efter andra världskriget börja forska i retorik igen, för att förstå hur detta hemska kunde inträffa hos dem.

  Jag kom precis hem från en föreläsning om Hitler och hans retorik, föreläsaren var tysk, och hon kände ett sådant äckel mot Hitler att det inte gick att beskriva.
  Men jag vill citera henne nu:
  "När jag kom hit på 70-talet blev jag chockad över den tyskfientlighet som fanns i Sverige, jag är född efter kriget och hade ju ingenting med det att göra"

  Vilket är sant. Men, tyck som du vill Calle, jag tycker dock att det är en pinsam åsikt du förmedlar, jag ser dagens tyskar som glada och intelligenta.

  SvaraRadera
 19. Aposteln Paulus10 november 2009 17:45

  En jude är ful ända in i benmärgen. En benmärg som han förmodligen har fått från en palestinier som hans blodsbröder avrättat.

  SvaraRadera
 20. Mina kommentarer är mina kommentarer och därför undrar jag om du som jude tycker att det är ok att umgås sexuellt med färgade människor eller t o m lågt stående kast från Indien.

  SvaraRadera
 21. Jag tycker att ni som gnäller över det här är pinsamma. Är det inte ok att säga att Tyskar är tråkiga för att dom hade en hemsk period för 64 år sedan? Norge leddes ju av den barbariska kungen Karl den 14:e under en period på 1800-talet, får man inte skoja om dem heller?

  Men, ni kanske är tyskar ni som gnäller? Och bevisar ni inte därmed bara att Calle har rätt i det han säger? Att ni är lika roliga som damfotboll?

  SvaraRadera
 22. Jag håller med dig helt Calle. Den här nya rövgenerationen skiter helt enkelt i något som man inte får glömma, nämligen att Tyskland utförde den ondaste handling mänskligheten någonsin åstadkommit. Andra världskriget och Tysklands brott är på inga sätt preskriberade. Låt det gå ett hundratal år till, så kanske.

  Det går inte att skita i historien bara för att man varit och krökat i Berlin några gånger och tycker att det är en "skön stad"!!!

  SvaraRadera
 23. Calle, är inte det här väldigt.. Trångsynt?
  Hitler dömde ju i och för sig ut ett helt folkslag baserat på något orimligt. Detsamma som du gör nu. Hitler var förresten inte tysk.

  Så kanske är det du som startar 3ww?

  SvaraRadera
 24. jag tycker inte man ska döma någon, döma stavat med ett m alltså

  SvaraRadera
 25. skriv vad du vill såklart känner du nåra tyskar har du varit i tyskland

  SvaraRadera
 26. Jag bor ju i Tyskland och har generellt fortfarande STORA fördomar mot dem som folkslag. Fast när jag tänker igenom de tyskar jag faktiskt som personer känner är ju 9 av 10 rätt trevliga.

  SvaraRadera
 27. Hej,Calle!
  Visste du att ordet döma stavas med ett m,
  i alla dess böjningsformer. Det kan vara bra för dig som hobbydomare att veta !
  Från en som inte dömer andra...

  SvaraRadera
 28. Det är bara hets mot ett grannland. Bara äcklig!

  SvaraRadera
 29. Det finns inget jag hatar så mycket som falska fördomar om tyskar och den orättvisa och förolämpande nidbild du pumpas ut. Tyskland är bäst och tyskarna är de trevligaste människor jag någonsin träffat. Städer som Berlin, Hamburg, München, Köln och Frankfurt är bland de härligaste i hela världen

  SvaraRadera